BARN OG UNGDOM

Trening for barn, ungdom og familier

Det viktigste målet i Kongsberg Padlerklubb sin barne- og ungdomsgruppe er å sørge for at barna trives sammen, blir sikre i vann og får en trygg opplevelse ved bruk av kajakk. Vi bruker lek som læringsmiddel og lar barna styre sitt egen utvikling. Elvepadling kan virke ekstremt for noen, men med riktig fokus på sikkerhet, er dette ikke farlig.

Padling er en familieaktivitet, og vi ønsker å fasiliteter for at foreldre kan være med på trening så ofte som mulig. Dette er en mulighet for de som liker å gjøre noe aktivt sammen med barna sine, fremfor å henge passivt på tribunen. Vi ser gjerne at foresatte prøver seg i kajakken på treninger sammen med barna.

Sikkerhet er viktig. Det kan til tider bli uoversiktlig i bassenget. I tillegg til minimum en instruktør, vil vi ha en svømmedyktig voksen som holder oversikten i bassenget. I svømmehallen er alltid kommunens personell tilstedte, men vi er ansvarlig for vår egen sikkerhet og det er ikke lov å være alene i vannet. Barnet må ha bestått en del tester og vist seg svømmedyktig før de kan være med på trening uten foresatte. I elva må barna ha bestått våttkort før de kan være med på trening uten foresatte.

Vi oppeforder alle barn, unge og familier til å bli med på treninger i Kongsberg Idretts og svømmehall . Vi trener der gjennom vinterhalvåret på søndager fra 10:00 til 12:00. Når våren kommer trener vi med resten av klubben i fellespadlingene på tirsdager i Kloppfoss eller Grettefoss.  Dette er dagene der vi spesielt tar oss av de som trenger instruksjon.  Vi har utstyr til utlån både for små og store. Mer informasjon om fellespadlingene under Elvepadling og Terminliste.

Vi er et team med foreldre som bytter på å ha ansvaret i svømmehallen. Bent Erik Bjørkli, Ketil Flom, Steven ThomsonTassy Thomson og Håkon Eide veksler på ansvaret. Liste over ansvarlig i hallen, finner du her.

Ønsker du å bli med og prøve padling, tar du kontakt med en av oss, eller på Kongsberg Padlerklubb sin Facebook side. Vi har også en egen lukket FB-side som heter KPK Ung

Regler og nivåer KPK Ung

Gjennom Leikeboka kan klubbens unge medlemmer kvalifisere seg til våttkort:

Ta kontakt med leder om det er spørsmål.

 

 

Comments are closed.