Grunnkurs Elv 3 – 4 oktober 2020

Har du lyst til å lære noe nytt? Denne helga kan du lære å padle kajakk på elv! 

Elvekajakk er en flott form for friluftsliv. Kurset gir deg de grunnleggende teknikker. Vi oppfordrer både store og små til å delta fra 10-100 år. Padling med elvekajakk kan både være en rolig familieaktivitet og ekstremsport. Dette kurset gir deg grunnlaget for å starte.

Vi lærer deg å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Du lærer og hvordan du padler effektivt, hvordan du enkelt kan manøvrere kajakken, og ikke minst lærer du enkle og grunnleggende sikkerhetsrutiner og redningsteknikker. Kursets siste dag drar vi på tur til Tinnelva og fokuserer på det å ferdes sikkert på vannet.

Dagene disponerer vi i grovt slik
Lørdag 10-18: Oppmøte ved Klubbens brakker ved Kloppfoss. Vi  går igjennom hver enkelts målsetting og forventning til kurset. Etter en kort teoridel tilpasser vi utstyr og elvekajakker og kjører til Jondalen. På rolig vann går vi igjennom:

Søndag 09-18: Padletur, sikkerhet, evaluering av elva og gruppedynamikk. Vi er på sjøen, sted velges etter værmeldingen. Vi gjør det vi kan for å ikke få mer enn halvannen times kjøring.

Vi tar turen til Gransherad og Tinnelva. Først litt teori om sikkerhet på elva. Etter en oppvarmingsøkt fortsetter vi nedover elva hvor du padler dine første stryk. Underveis på turen lærer du:

Vi er avhengige av kursedeltakernes egne biler for transport, også av kajakkene.

Kajakk er en vannsport, og redningsøvelser innebærer bading med båt. Våt- eller tørrdrakt vil sikre et greit komfortnivå gjennom helga. Lørdag og søndag må du ha med minst ett skift som du kan bruke i løpet av dagen, og ett komplett skift i reserve.
Disse dagene må du også ha med godt med mat og varm drikke!

Pakk utstyret tørt. Tørrposer er flott, men dobbel plastpose som knytes eller lukkes er mye billigere.

Kongsberg padleklubb har kajakker til utlån, etter prinsippet først til mølla. Ellers må du ha kajakk selv eller låne av andre. Har du ikke kajakk, ikke løp og kjøp.  Grunnen er at du vil lære mye om forskjellige typer kajakker under kurset, og kan velge mer kvalifisert etter kurset.

Si fra i påmeldingen om du trenger kajakk fra KPK

Kongsberg padleklubbs prispolitikk for Grunnkurs/Teknikkurs er:
Pris for medlemmer av en klubb tilsluttet NPF:

  • Senior kr 2000
  • Junior u/18 kr 1000
  • Student u/25 kr 0 (Gratis, finansiert av tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB. Normalt kr 1000)
  • Familie kr 2 500,00 (voksen + barn)
  • Ekstra senior (familie) kr 1 000,00
  • Ekstra junior (familie) kr 600,00
  • Ikke medlem: et tillegg på kr 550 (eller årskontingenten) + eventuelt
  • Tillegg for båtleie kr 300.
  • Medlemmer låner klubbåter gratis etter først-til-mølla.

Påmelding:

Betaling skjer til Kongsberg Padleklubb, Kontonummer: 2291 20 29321. Betalingen gjøres ved endt kurs. Husk å skrive navn og hvilket kurs det gjelder i merknadsfeltet. Vippsnummer 523662 kan også brukes.

Ved påmelding sender du en mail med navn, adresse og telefonnummer, og bekreftes det at en har lest og akseptert KPKs Vilkår for deltakelse turer og kurs. Om du allerede har våtkort send også med kortnummeret.

Påmelding og spørsmål rettes til Kursleder Sigurd Holsen: sighol(a)gmail.com  telefon:95214821 eller Bent Erik Bjørkli: bentrik(a)gmail.com, telefon 95885401

 

Det er også mulig å teste litt på forhånd ved å møte opp på KPK sin trening tirsdag 22.sept eller 29. sept i Kloppfoss.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.