Koronaoppdatering for Kongsberg Padleklubb

NPF har oppdatert retningslinjer for idrett og klubber og det er mulig å gjennomføre aktiviteter men noen begrensninger. Vi starter opp trening fra uke 17 i både elv-, turpadlegruppa og KPK Ung.

Kongsberg Padleklubb følger Norges Padleforbund og innfører følgende retningslinjer for padling i klubben:

  1. Maks 20 personer i hver gruppe. Maks 10 personer pr instruktør, trener eller turleder.
    • Det kan være mer enn 10 personer på vannet samtidig men hver gruppe må ikke bestå av mer enn 20 personer. Er det barn/unge utøvere skal det være en voksen til stede (over 18 år).
  2. Minimumsavstand på 1 meter mellom hver person til enhver tid. Både på vann og på land.
  3. Følg klubbens retningslinjer for desinfisering av utstyr:
    •  Når du låner kajakk, åre, hjelm, trekk og vest, så skal dette rengjøres etter bruk. Du finner såpe, bøtte svamp i bua. Vaske berøringspunkter. Skyll godt med såpe og vann.
    • Dersom utstyret avstenges i mer enn 72 timer anses det også som desinfisert.
  4. Loggfør alltid hva du bruker av utstyr.

Mer spesifikt for padleutstyr fra utlånsbuer: Hold minimumsavstand på 1 meter både på brygga og ved bua. Nøkkelboks/hengelås må rengjøres.

Sikkerheten går selvfølgelig alltid forran Koronatiltak. Vi planlegger ikke redning- og svømmeøvelser som gjør at vi må nærmere enn 1 meter, men det er alltid en risiko for at noen må plukkes opp og taues til land. Dette


gjelder særlig for KPK ung og elvepadling. Barn i risikogrupper, eller med tilhørighet til risikogrupper må gjøre sine egen vurderinger opp mot dette.

NPF sine rettningslinjer finnes i sin helhet i denne linken.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.