Grunnkurs hav 31. mai – 2. juni

Padling er en flott form for friluftsliv. Kurset gir deg grunnleggende teknikker. Vi oppfordrer både store og små til å delta. Dette kurset gir deg et godt grunnlag for å komme igang.

INNHOLD I KURSET

Vi lærer deg å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Du lærer og hvordan du padler effektivt, hvordan du enkelt kan manøvrere kajakken, og ikke minst lærer du enkle og grunnleggende sikkerhetsrutiner og redningsteknikker.

Kurset gjennomføres etter følgende tidsplan:

Fredag kl. 18 – 20: 

Oppmøte ved Klubbens brakker ved Hellebekk  Vi gir en kort introduksjon til havpadling og forhold som møter oss ved padling på hav (vær vind bølger, båttrafikk, mm.). Så henter vi ut utlånskajakker og tilpasser disse til hver enkelt kursdeltaker. Deretter litt informasjon om kajakktyper og åretyper, sikkerhetsutstyr, navigasjonsutstyr og bekledning. Deretter litt informasjon om programmet for morgendagen og hva hver enkelt deltaker skal ha med. Til slutt laster vi opp kajakker på biler og takker for idag. 

Lørdag kl. 10 – 18:

Grunnleggende teknikktrening på Sundhaugen ved Fiskumvannet

Vi går gjennom og praktiserer sjøsetting av kajakk, samt hvordan gå ut av kajakken. Deretter tørrtrening på padleteknikk på land, og praktisering av padleteknikk på vann.

Vi går gjennom sikkerhetsrutiner og sikkerhetsutstyr, navigering og navigeringsutstyr. Deretter litt om værforhold, vind og bølger. Vi trener på redningsteknikker (kameratredning og egenredning).

Til slutt gjennomgår vi turdagen på søndag.  Informasjon om fremmøtested og området vi skal padle i basert på siste værmeldinger. Hva skal hver enkelt skal ha med av utstyr, mat og drikke.

Søndag kl. 09 – 18:

Søndag er turdag på hav og vi møter opp på avtalt sted innen klokken 09. Turen vil ha en varighet på omtrent 3 timer, inklusive en drøy halvtimes pause på et egnet sted. Denne dagen skal være en fin opplevelse som forhåpentligvis vil gi mersmak på havpadling.

Vi innleder med litt generell informasjon og gjennomgang av tegngiving som benyttes i kommunikasjon på hav, organisering av gruppen og gruppedynamikk. Utstyr som den enkelte har tatt med, gås gjennom sammen med litt info om pakketeknikk. Deretter pakker vi og balanserer vi kajakkene. Vi planleggerplanlegger vi turen der vi legger til grunn værmeldingene og andre lokale forhold (så som strømforhold, båttrafiikk, mm.) kajakkene før vi sjøsetter disse. Så sjøsetter vi kajakkene og turen begynner.

Vi padler samlet der en kursleder padler foran i gruppen og den andre padler bakerst.

I lunsjen blir det en gjennomgang av hva vi har lært og opplevd så langt på turen.

Etter lunsj fortsetter turen. Innen vi avslutter turen, fokuserer på padleteknikk og avslutter med litt repetisjon av redningsteknikkene vi øvet på igår. Så rydder vi utstyr, skyller kajakker, og padletøy før vi avslutter og returnerer Hellebekk for innlevering av kajakker.

Påmelding skjer online fra NPFs teminliste: https://www.vaattkort.no/Event/12327.
Ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert KPKs Vilkår for deltakelse turer og kurs.

Påmeldingsfristen er satt til 16. mai.

Betaling gjøres etter at påmelding er bekreftet, fortrinnsvis på klubbens bookingløsning
Betaling pr bank gjøres til Kongsberg Padleklubb, Kontonummer: 2291 20 29321. Betalingen gjøres før kursstart, og husk å skrive navn og hvilket kurs det gjelder i merknadsfeltet

KURSAVGIFTER i Kongsberg padleklubb

 • Kursprodukter i nettbutikken:
  • Senior – teknikkurs kr 2350
  • Junior u/19, Student u/27 kr 1200
 • Kursprodukter som må betales pr bank
  • Familie kr 2 900,00 (voksen + barn)
  • Ekstra senior (familie) kr 1 200,00
  • Ekstra junior (familie) kr 750,00
  • Ikke medlem: et tillegg på kr 690 (eller årskontingenten…)

Spørsmål rettes til kursleder Kåre Meling: k-meling@hotmail.com, telefon 91655906

Bookmark the permalink.

Comments are closed.