Bohuslän – 8. – 10. September.

Klubbtur til Bohuslän i Sverige, 8. – 10. September.

Nå som sommersesongen er på hell og padleformen er spisset så kan det være fint å strekke litt på padlemusklene og oppleve vakre Bohuslän. Et flott område med en mengde flotte øyer og gamle fiskevær langt ute i havgapet.

Praktiske forhold

Vi tar utgangspunkt i å starte i Ejgde, ca 3 timers kjøring fra Kongsberg. Eksakt møtested kommer vi tilbake til. For å rekke ut til ønsket holme og etablert camp før det blir for mørkt, skal vi være klar på vannet fredag 8. september klokken 18.

Fredag blir tiden brukt til å komme seg ut til ønsket holme og blir relativt kort, maks 10 kilometer. Lørdag skal vi utforske området og tilpasser dette til vær og vind. Vi bestemmer fredag om vi skal bryte camp lørdagen og etablere ny på kvelden eller om vi beholder samme camp 2 netter. Søndag blir nok en dag for utforsking og lek før vi avslutter.

Turen avsluttes samme sted som den starter og senest 17:00 søndag 10. september.

Nivå

Turen legges opp slik at den skal passe for de fleste.
Det kreves grunnkurs, og du må være i stand til å redde andre og bidra til å redde deg selv. Du må greit kunne håndtere bølger på inntil 1 m og vind på 6-8 m/s, altså i grenselandet mellom 2 og 3 stjerner. Dagsetapper opp mot 30 km. Med flere lengre spisepauser skal det gå fint.

Du trenger

Kajakk, trekk, åre og vest. Pumpe, slepeline og ekstra åre om du har. Padlebekledning etter vanntemperatur. Tørrdrakt kan hver enkelt vurdere, men dette er ikke et krav. Våtdrakt eller neoprenbekledning er fint.

Telt, underlag, sovepose, kokeutstyr. Ekstra klær, både reserve til padlinga, og til å holde deg varm på land.

Frokost, lunsj og middag til to døgn.

Turledelse

Turledelse: Tomas Steiro.
Co-pilot og kjentmann: Per Gustafsson

Vilkår

Ved påmelding bekreftes det at en har lest og akseptert KPKs Vilkår for deltakelse turer og kurs.

Har du medisinske utfordringer som kan påvirke deltakelsen din – snakk med turleder om det.

Påmelding og spørsmål til tomas.steiro@gmail.com/tel: 95885349.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.